Make-uptips voor brildragers

Make-uptips voor brildragers

Tegenwoordig is een bril niet meer alleen een hulpmiddel om goed te kunnen zien. Tegenwoordig horen brillen tot trenditems en is het een gewild accessoire. Met een bril kun je de outfit compleet maken. Brilglazen laten de ogen optisch kleiner of groter lijken, daarom geven wij u een aantal make-uptips om dit effect te minimaliseren. 

Wanneer men brildragend is, wordt de aandacht gevestigd op de wenkbrauwen. Deze moeten dan ook mooi gemodelleerd zijn. Breng ze regelmatig in een goede vorm door ze te epileren. Teken dunne, kale plekjes bij met een wenkbrauwpotlood.

sashee_schuster_2016_afra_web

Make-uptip 2; Donkere kringen & Schaduw
Een bril werpt een schaduw op het gezicht. Met een concealer camoufleer je donkere kringen onder de ogen en compenseert u meteen de schaduw van het montuur.

reflect-website3-960x596

Make-uptip 3; Bijziend – Min-glazen

Min-glazen maken de ogen kleiner. Kies in dit geval voor een glanzende oogschaduw. Een glanzende oogschaduw reflecteert het licht en laat het oog groter lijken. Lichte en pastelkleurige nuances zoals wit, beige en roze zorgen voor een open blik. Ook het aanbrengen van witte kajal op het binnenste randje van het oog heeft een vergrotend effect. U hoeft niet zuinig te zijn met oogschaduw want de min-glazen en het montuur absorberen veel kleur.

Werkwijze:
Breng de lichte oogschaduw met een penseel aan op het bewegend ooglid. Accentueer de binnenste ooghoeken met wat witte of zilveren glanzende oogschaduw voor een stralende bril. Met een tint donkerder accentueert u de arcadeboog tot de buitenste hoek van het oog.
Een groot montuur trekt de aandacht. Daarom geldt in dit geval voor de oogmake-up: niet te veel van het goede. Liever wat meer kleur op de lippen.
make-up-bij-een-bril

Make-uptip 4; Verziend – Plus-glazen

Plus-glazen maken de ogen optisch groter, vooral bij een hoge sterkte. U kunt dit effect tegen gaan met een matte oogschaduw in gedekte kleuren zoals grijs, bruin, blauw of groen. Zo lijken uw ogen namelijk kleiner.
Let op: Doordat door plus-glazen de ogen optisch groter lijken, vallen kleine onregelmatigheden meer op. Verdeel de oogschaduw daarom gelijkmatig en besteed veel aandacht aan het blenden.
Een beetje blush is voldoende. Wanneer u teveel gebruikt, wordt het resultaat vlekkerig. Breng de kleur iets verder onder uw bril aan en houd rekening met de vorm van de bril.
Wees zuinig met mascara en gebruik deze alleen voor de bovenste wimpers, anders lijkt het oog al snel te groot.

Werkwijze:
Breng een dun laagje oogschaduw aan van de wimperrand tot aan de arcadeboog. Laat de oogschaduw via de buitenste hoek van het oog naar het onderste ooglid lopen.
Extra tip: Trek direct langs de wimpers een lijntje met eyeliner. Wanneer het brilmontuur dikker is, mag deze lijn best wat voller zijn. Gebruik bij een smaller montuur minder eyeliner.
contrast-make-up-bij-bril

Bron: Douglas.nl (Douglas magazine nr. 2 / 2016), lilys.be, jonohennessy.com, funk-eyewear.com

Related Posts