Waarom een sportbril?

Voor iedere sport kunnen wij voor u een sportbril op maat maken. Een onderdeel van Crazz Optics is namelijk Sportbrilopmaat.com. De werkwijze is hetzelfde als die van Opticien aan huis. Wij komen aan huis of op locatie om de ogen te meten, u te adviseren en zorgen ervoor dat de bril perfect op maat en naar uw wensen wordt gemaakt.

Waarom een sportbril?
Jammer genoeg wordt het belang van een sportbril vaak onderschat. Want waarom is een sportbril dragen belangrijk? Hiervoor zijn genoeg redenen:

  • Deze beschermt de ogen tegen vuil, stof en pollen.
  • Voorkomt verblinding in de sneeuw, op het water en bij fel zonlicht.
  • Beschermt tegen Uv-straling, koude en wind.
  • Getinte glazen zorgen voor een beter zicht.

Waarom dan een sportbril op sterkte?
Een sportbril op maat kan zorgen voor veel voordelen. De bril heeft een perfecte pasvorm, waardoor deze comfortabel zit en u geen hinder ervaart van de bril tijdens het uitoefenen van de sport. De sportbril is licht van gewicht, hierdoor zicht de bril fijn en zakt/trilt deze niet van de neus af.
Doordat de glazen op sterkte zijn, heeft u een beter zicht en dit kan een groot verschil maken in de prestaties die u kunt leveren. Daarnaast is het bij sommige sporten ook belangrijk dat de ogen beschermd worden, de sportbril zorgt dan voor de bescherming van uw ogen en zo kunt u veilig deelnemen aan de sport. En wat te denken als u valt tijdens de sport en uw ‘normale’ bril gaat hierdoor kapot? Een sportbril is van zo’n materiaal gemaakt dat deze minder snel breekt en dat uw ogen en gezicht niet beschadigen door scherpe splinters.

Pasvorm
De pasvorm is voor ieder sport belangrijk. Het is bij actief sporten belangrijk dat de sportbril niet afzakt/wegglijdt, maar niet zo strak zit dat deze de wimpers raakt. De eisen en wensen hiervoor zijn per sport verschillend. Zo is het bij sommige sporten bijvoorbeeld nodig dat de bril met een elastische rubberen band achter het hoofd kan worden bevestigd, zodat de bril tijdens de inspanning toch stevig op de neus blijft zitten.

Gewicht
Een goede sportbril is licht van gewicht, zodat je tijdens de sport nauwelijks voelt dat je een bril op hebt.

Breukvast
Het kan gebeuren dat je tijdens de inspanning onverwachts valt of jezelf stoot. Hierdoor kan de sportbril beschadigen, om de kans hierop zo klein mogelijk te houden is het verstandig om hier vooraf al rekening mee te houden. Een sportbril moet dus wel tegen een stootje kunnen en ervoor zorgen dat u deze veilig kunt dragen. De sportbril moet dus voorzien zijn van glazen die gemaakt zijn van een breukvast materiaal, zodat deze geen splinterende materialen bevat waardoor u eventueel letsel op zou kunnen lopen tijdens een val/stootje.

Er bestaat geen universele sportbril die voor iedereen en iedere sport geschikt is. De keuze voor een sportbril hangt af van de sport die u beoefend, de intensiteit van het sporten enz. Wij kunnen met u samen uw wensen bespreken en een deskundig advies geven ten aanzien van de sportbril-keuze en de glaskeuze. Zodat deze sportbril volledig op maat en naar uw wensen gemaakt wordt. 

Heeft u vragen en/of interesse in een sportbril? Neem dan contact op met: 085 060 5 060

Bron: www.sport.infonu.nl

Related Posts