WAAROM KRIJGEN WE DIE TRAANOGEN?

U kent het vast wel. Nog geen seconde op de fiets en u voelt de nattigheid al op uw wangen. Vrouwen balen natuurlijk, want je weet dat er zometeen niets meer over is van de mascara. Goed nieuws: het is eigenlijk heel gezond om af en toe even de tranen de vrije loop te laten gaan.  Tranen hebben namelijk een afweerfunctie, waardoor ze vuil afvoeren. Tranen smeren als het ware je oog. Maar hoe kan het dat onze ogen dan gaan tranen? Daar zijn twee redenen voor.

 

Irritatie

De ene persoon traant veel makkelijker dan de andere. Maar zodra u een vuiltje in het oog krijgt, zullen alle ogen vocht produceren. Een haartje bijvoorbeeld of een pluisje van die lekkere warme sjaal. Ook de wind zorgt voor irritatie. Hier het resultaat van: huilen.

Droge ogen

Het klinkt tegenstrijdig, want je ogen voelen juist heel nat na een fietstochtje. In de winter is de lucht juist minder vochtig. Ook staat de verwarming aan, wat de lucht in huis ook droger maakt. U krijgt hier een trekkerige huid van. Maar ook de ogen kunnen dus last hebben van een lage luchtvochtigheid. En droge ogen gaan tranen, omdat op dat moment het oog niet lekker gesmeerd is.

Helaas kunt u er vrij weinig aan doen. Misschien is het voor de vrouwen onder ons handig om extra mascara mee te nemen. En verder is het aftellen geblazen tot de lente weer aanbreekt.

Bron: Dit is waarom we allemaal last hebben van traanogen in de herfst en de winter.

Heeft u vragen en/of wilt u een afspraak maken met Opticien aan huis

Neem dan contact met ons op via: 06 493 86 412

Previous PostNext Post

Related Posts