HOE KRIJG JE WALLEN EN WAT KAN JE ER AAN DOEN?

De oorzaak van wallen is zelden slaapgebrek en vermoeidheid. Er is vooral sprake van erfelijke aanleg. Om ervoor te zorgen dat de wallen helemaal verdwijnen, is een operatieve ingreep nodig. Maar wat zijn de oorzaken van je wallen? En wat kan je wel doen om je wallen te verminderen?

Wat zijn de oorzaken?

 • Vetophoping
 • Vochtophoping
 • Je slaaphouding: wanneer iemand op zijn of haar buik slaapt bevordert de zwaartekracht de wallen.
 • Te weinig vocht: zorg voor een goede nierafscheiding door voldoende water te drinken.
 • Verzurende vergoeding: Sommige voedingsproducten als suiker, vis, vlees, wit brood, kaas, boter en eieren laten na de vertering een zuurvormen restant over. Groenten en fruit hebben het tegengestelde effect. Teveel zuren hebben een negatief effect bij de vorming van wallen.
 • Te veel zout: te veel zout eten houdt vocht vast en vaak op plaatsen als onder de ogen.
 • Kalium: voldoende mineralen als kalium is belangrijk. Dit helpt de vochthuishouding in het lichaam te reguleren. Kalium zit in bijvoorbeeld aardappelen, gedroogde vruchten, sinaasappels, bananen en yoghurt.
 • Alcohol: is het wel eens opgevallen dat de wallen extremer zijn na een avondje doorzakken? Drink dan extra water en vergeet niet om vochtinbrengende crème aan te brengen voor het slapen.
 • Roken: dit droogt je huid uit, waardoor deze eerder slap wordt en uitzakt.

 

Wat kan je tegen wallen doen?

 • Massage: plaats je ringvingers van beide handen aan de binnenkant van je ogen. Druk drie tellen en laat daarna los. Door middel van telkens een centimeter je vingers te verplaatsen, werk je het hele gebied van de onderkant van je oogkas af. Ga door tot je het kleine kuiltje aan de buitenkant van je oogkas voelt. Op dat moment worden de afvalstoffen weer in je bloedstroom opgenomen. Bekijk hier een video hoe je het beste het gezicht kan masseren.
 • Tips voor camouflage: door make-up kan het accent ergens anders gelegd worden, bijvoorbeeld bij het bovenste ooglid. Gebruik oogschaduw, eyeliner en een highlighter. Ook goedgevormde wenkbrauwen trekken de aandacht naar de bovenkant van de ogen. Gebruik alleen mascara op de bovenste wimpers.
 • Oefening tegen wallen: ook zijn er oefeningen die de spieren onder de ogen trainen. Dit zorgt ervoor dat de huid onder de ogen stevig en strak gehouden wordt en bevordert de doorbloeding die goed is voor je huid.

 

Donkere kringen of schaduw door wallen

Donkere kringen rondom de ogen zijn niet hetzelfde als wallen. Als je een lichte huidstunt hebt zie je onder je ogen, waar de huid erg dun is, de weerspiegeling van het bloed. Daarnaast kunnen wallen wel een schaduw op je gezicht veroorzaken.

 

Rimpels rond de ogen

De huid rondom de ogen is een erg actief gebied door de vele gezichtsuitdrukkingen en heeft hierdoor ook veel te lijden. Een minder stevige huid heeft eerder wallen. Een oogcrème helpt om op latere leeftijd minder snel rimpels te krijgen.

 

Er is veel onderzoek gedaan om veroudering van de huid tegen te gaan. Hiervoor kunnen producten rond de ogen gebruikt worden. Er zijn verschillende oogcremès voor de versteviging van de huid, om het uitdrogen tegen te gaan voor het camoufleren van kringen en om rimpels te verlagen.

 

Bron: Wallen onder de ogen

 

Heeft u vragen en/of wilt u een afspraak maken met opticien aan huis

Neem dan contact met ons op via: 06 493 86 412

Related Posts