Belang van een oogonderzoek

Coole citroen

De ogen zijn voor velen heel vanzelfsprekend. Hierdoor denken we er niet over na om regelmatig een oogonderzoek te laten uitvoeren. Opticien aan huis vindt het belangrijk om u te informeren over het belang van uw ooggezondheid en het regelmatig laten uitvoeren van een oogonderzoek. 

Bij een oogonderzoek wordt door een specialist bekeken of er een correctie nodig is en of de ogen goed samenwerken. Daarnaast wordt er gekeken naar de algemene gezondheid van de ogen. Bepaalde oogaandoeningen zijn door een specialist al vroegtijdig op te sporen. Hierdoor is de kans dat behandeling hiervoor mogelijk is en deze behandeling slaagt groter.

Een oogcontrole kunt u het beste minimaal één keer in de twee jaar laten uitvoeren. Dit kunt u laten doen door een oogarts, optometrist, opticien of contactlenzenspecialist. Zelfs wanneer u een perfect zicht heeft, is het verstandig om regelmatig een oogonderzoek te laten uitvoeren. Een specialist kan u adviseren op welke termijn voor u het beste een volgende controle plaats kan vinden. Dit kan namelijk per persoon verschillend zijn.

De ooggezondheid is voor iedere leeftijd van belang. Denkt u eens aan kinderen en jongeren. Zij hebben de ogen nodig tijdens het leerproces. En eventuele zichtproblemen zouden de schoolprestaties en andere activiteiten kunnen beïnvloeden. Ongeveer 25% van de kinderen tussen 5 en 12 jaar, hebben een oogprobleem dat niet vastgesteld is. Dit komt omdat kinderen vaak niet weten dat ze slecht zien. Hierdoor zijn hun problemen veel moeilijker te ontdekken.

Wanneer we denken aan ouderen is de ooggezondheid zeer zeker ook van belang. Dit kan van belang zijn om zelfstandig te kunnen blijven wonen en daarnaast daalt de kans op ongelukken wanneer u een goede ooggezondheid heeft. Ouderen hebben vaker last van slechtziendheid door oogaandoeningen als maculadegeneratie, diabetes, enz. Wanneer men regelmatig een oogonderzoek laat uitvoeren, kan een oogarts dit tijdig opsporen en behandelen.

De ervaren opticiens van Opticien aan huis zullen u ten alle tijden goed adviseren en wanneer nodig doorverwijzen naar een specialist/oogarts. Wij staan voor u klaar! Wilt u een afspraak maken met één van onze opticiens? Neem dan vrijblijvend contact op: 085 060 5 060.

Bron: mens-en-gezondheid.infonu.nl

 

Related Posts