Waarom een nachtbril en/of contrastbril?

Waarom een nachtbril of contrastbril

Wat doet een contrastbril/nachtbril?
Het komt regelmatig voor dat mensen het in het donker rijden met de auto niet zo fijn vinden. Dit komt omdat er dan weinig licht is en de verlichting van tegemoetkomend verkeer is erg scherp, waardoor men verblindt wordt. Een contrastbril en/of nachtbril zorgt ervoor dat u meer contrast ziet en hierdoor minder last heeft van deze ongemakken. 

Hoe komt dit? 
Normaal gesproken zijn onze pupillen klein. De lichtbundel die op het netvlies bij elkaar komt is daardoor smal. Hierdoor zien we scherp. Bij verminderde lichtomstandigheden worden onze pupillen groter, de lichtbundel die op het netvlies bij elkaar komt, wordt daardoor breder. Het licht valt dus meer verstrooid op het netvlies en daardoor is het moeilijker om een scherp beeld te kunnen zien.

Gele en oranje glazen filteren blauw licht weg. Hierdoor wordt ons beeld scherper en wordt het licht van tegenliggend verkeer verminderd.

Contrastbril:
Een contrastbril zorgt ervoor dat u meer ziet bij slecht weer zoals sneeuw, mist, regen of schemer. De contrastglazen zorgen er namelijk voor dat uw gezichtsscherpte beter wordt, hierdoor wordt uw reactievermogen ook beter.

Nachtbril:
Men heeft graag goed zicht tijdens het autorijden in het donker. Wanneer men hier moeite mee heeft en/of onzeker is bij het rijden met de auto bij flinke regen, mist of sneeuw is een nachtbril aan te raden. Het autorijden wordt door hierdoor een stuk fijner en veiliger. De gele glazen in een nachtbril geven een beter contrast, ze zorgen ervoor dat het licht van tegenliggend verkeer minder fel is en minder schittering geeft en daarnaast zorgen de glazen ervoor dat de belijning op de weg duidelijker wordt.

Overzet contrastbrillen en overzet nachtbrillen:
Er bestaan overzet contrastbrillen en overzet nachtbrillen. Het voordeel hiervan is dat u deze over uw eigen bril op sterkte heen plaatst. Hierdoor heeft u in een handomdraai een contrastbril of nachtbril op sterkte en behoudt u het kijkcomfort van uw eigen bril op sterkte. Daarbij zorgt de overzet contrastbril en/of nachtbril ervoor dat u contrastrijker zicht krijgt bij slecht weer en het rijden in het donker. Natuurlijk kunt u deze brillen ook dragen wanneer u geen brildrager bent.

Bekijkt u gerust eens de uitgebreide collectie overzet contrastbrillen en overzet nachtbrillen.

Bron: overzetzonnebrillen.nl, allesoverlenzen.nl

Related Posts